Cégtörténet

A privatizációt megelőzően az üzem Kisteleki Sajtüzem néven a Csongrád Megyei Tejipari Vállalat, majd annak jogutódja a Szegedtej Rt. üzemegységeként folytatott termelési tevékenységet. Sem termelési sem pénzügyi önállósággal nem rendelkezett. A vállalati tevékenységek megosztása miatt csak két fő terméket állított elő: krémfehérsajtot és ömlesztett sajtot.

 

A Kisteleki M+M Sajtgyártó Kft. megalakulásának időpontja 1994. 10. 03.

 

A privatizáció után a termékfejlesztések és a folyamatos beruházások eredményeképpen új technológiai vonalak kerültek kialakításra, melyeknek köszönhetően számos új termék került bevezetésre a piacon.

 

Az üzem jelenleg négy vonalon gyárt termékeket, melyek a következők: krémfehérsajt, félkemény-gyúrt sajt, ömlesztett sajt és a juhtúró gyártó vonal.

 

A termékskála bővülése és a csomagolás korszerűsítése a termelési érték jelentős növekedését eredményezte. A Kft. az elmúlt években folyamatosan növelte árbevételét, az árbevétel szerkezete azonban átalakult. A korábban döntően exportra irányuló árbevétel mára elsősorban belföldre helyeződött át. A Kft. export tevékenysége közel-keletre és az EU-ba irányul. Belföldön a továbbfeldolgozásra szánt termékek mellett mára jelentőssé vált az áruházláncokkal folytatott kereskedelem is. A hazai piacon a nagy áruházláncokban (Tesco, Metro, Auchan, Cora-Provera) magyarországi megjelenésük óta jelen vagyunk, valamint ezen kívül a kisebb kereskedelmi egységekben is.

 

Célunk a gyártás folyamatos korszerűsítése, a körülmények javítása melyhez saját önerő mellett pályázatokon is folyamatosan részt veszünk.